вівторок, 15 березня 2016 р.

Історія виникнення

    На сьогоднішній день манікюр є одним з тих слів, яке часто використовується не тільки серед жінок, а й серед чоловіків.        Історія манікюру налічує вже більш ніж 3000 років.Красиві і доглянуті руки - ознака витонченості і ніжності, про це люди знали і в стародавні часи.                                                  Одним із доказів цього є єгипетська мумія, при знаходженні якої нігті були пофарбовані хною. Також під час проведення розкопок була знайдена гробниця Ніанкханум і Ханумхотеп - «майстри та зберігачі нігтів» фараона Нусера, який жив 2400 років до н.е. Тому історія манікюру починає своє сходження з найвіддаленіших часі



Виникнення манікюру в Стародавньому Єгипті


Історія манікюру в Стародавньому Єгипті говорить про те, що колірна гамма фарб для нігтів була «кодом сословья». Насичені яскраві кольори говорили про те, що людина належить до знатної сім'ї, говорили про високе становище в суспільстві, а нігті пофарбовані в бліді пастельні тони вказували на приналежність до класу рабів. Довгі нігті Клеопатри були пофарбовані звичайної хною в теракотовий колір. Протягом усього середньовіччя хна була найпопулярнішою фарбою для нігтів.


Історія розвитку манікюру в Стародавньому Китаї

В історії манікюру в Стародавньому Китаї, довгі нігті допомагали спілкуватися з божествами і вказували на мудрість, ось чому всі поголовно відрощували і фарбували нігті. При виготовленні лаку стародавні китайці використовували суміш желатину, гуміарабік, яєчних жовтків, воску і додавали один з природних барвників. Лише останні 600 років китаянки стали застосовувати срібну і золоту фарби.

Червоні і чорні кольори зайняли своє почесне місце ще в той час, коли панувала династія Мін (1368-1644 рр.).


Європейський манікюр

Що стосується історії виникнення манікюру в Європі (зокрема у Франції) вперше косметичні препарати були завезені за часів правління Катерини Медичі (1565-66 роках). Поганим тоном вважалося фарбувати нігті в яскраві тони, тому популярні були непомітні відтінки. Також віддавалася перевага природної довжини нігтів: в моді були короткі нігті. Манікюром вважали чистку нігтя і полірували його до блиску спеціальною паличкою, яка була загорнута замшею.


Історія виникнення сучасного манікюру

Історія виникнення манікюру сучасного виду починається в 1830-і роки у Франції, коли довелося видалити задирок з пальця короля Луї Філіпа. Комплект для догляду за руками було доручено розробити доктору, який провів цю нескладну операцію. До початку XX століття виробництво інструментів для манікюру досягло промислового рівня, а так звані тоді «набори для нігтів» вийшли на прилавки звичайних універсамів. У такі набори входили замшева пилка, апельсинова паличка, пудра і флакончик мазі для рук. Що цікаво, широко використовувалися такі набори і серед чоловіків.

Коли догляду за руками стали приділяти все більше і більше часу, стали з'явилися косметичні засоби, які надали нігтям блиск і яскравість, що ще більше посилило привабливість рук. Перші лаки, які з'явилися в продажу, представляли собою вид пасти, яку після накладання на нігті полірували різними методами.




Немає коментарів:

Дописати коментар